Naturel İç Fındık

Kabuklu fındıkların sert meyve kabuklarından çıkarılmış içleridir. İç fındıklar; ekstra, 1. sınıf ve 2. sınıf olarak hazırlanır. Ekstra ve 1. sınıf iç fındıkların en küçük çapı 9 mm’dir. Bu oranın altındaki iç fındıklar ince yada pikola (6-9 mm) fındık adını alır.

Beyazlatılmış İç Fındık

Naturel iç fındığın ısıtılmış, üzerindeki zarın %5, rutubetin %3-5 olduğu ve iç fındığın zarının attırılarak beyazlatılması ve kısmen beyazlatılmış tanelerinden ayrılmasıyla hazırlanmış mamuldür. Kullanıldığı yerler : Çikolata sanayii ve tuzlu fındık imalatında kullanılmaktadır.

Kabuklu Fındık

Uzunluk, genişlik ve kalınlıkları hemen hemen aynı olan küresel biçimli fındıklardır. Genellikle orta irilikte yüksek kaliteli çeşitlerdir. İç verimleri (randıman), yağ ve protein oranları yüksektir. Kolay zar atan ve beyazlatılabilen çeşitlerin tümü bu gruptandır.

FINDIĞIN FAYDALARI

Kanser Düşmanıdır

Kanser önleyici hücrelerin üretimini sağlayan E vitamini yönünden zengin olan Çiğ Fındık. Bu sayede kanseri önleyici ve tedavi edici özelliğe sahiptir.

Bağışıklık Dostudur

Kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasını önleyerek, anemi riskini azaltır. Kan dolaşımını düzenleyen fındık aynı zamanda ateş, soğuk algınlığı ve hastalık risklerini azaltır.

Sağlıklı Ciltler

Cilt bakımının temel taşları olarak kabul edilen zengin E ve C vitamini kaynağıdır. Yağ asitleri kombinasyonu fındığı sağlıklı ve parlak bir cilt için en faydalı yiyecek haline getirir.

Kalp ve Damar Dostudur

Çiğ fındık Kalp ve Damar dostu bir gıdadır. Aynı zamanda E vitamini ve Arginin içeriği ile kalp krizi riskini önleyici özelliğe sahiptir.

Diyabet Riskini Azaltır

Oldukça zengin bir lif kaynağı olan çiğ fındık, kan şekeri seviyesini ayarlar ve bu sayede diyabet riskini azaltarak yaşam kalitenizi artırır.

Katarakta Karşı Fındık

Günlük düzenli olarak fındık tüketimi Evitamini ihtiyacınızın tamamını karşılayacaktır. Bu da cilt sağlığı başta olmak üzere göz sağlığını da koruyacaktır.

KALİTE ASLA TESADÜF DEĞİLDİR !

BİZDEN HABERLER